Kemi

densitet

13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)
  1.       Heptan har densiteten 0,684 g/mL. Beskriv hvad der sker når jeg tager 10 mL vand og 10 mL heptan og kommer disse i et 50 mL bægerglas.

Nogen der kan hjælpe hvordan man skal beskrive dettE?


Svar #1
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

Og hvad ville bægerglasset veje?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2008 af lottefar (Slettet)

Densiteten af vand er 1g/mL. Den der er tungest lægger sig nok nederst, da de er ublandbare.


Svar #3
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

hvor fandt du densitetet af vand?`


Svar #4
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

og hvis bægerglasset vejer 49,32 g, hvad vil bægerglasset veje med ovenstående blanding i?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. august 2008 af mathon

masse = densitet * volumen


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2008 af mathon

massebægerglas = 49,32 g
masseheptan = (0,684 g/mL)*(10 mL) =
masseheptan = (1,000 g/mL)*(10 mL) =

massen af bæger med væsker??? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. august 2008 af mathon

rettelse:

masseheptan = (1,000 g/mL)*(10 mL) --> massevand = (1,000 g/mL)*(10 mL)


Svar #8
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

Ja med væsker :-)

og en sidste ting, hvis man skal finde molekylemassen, er det så via det periodiskesystem?

Hvis jeg nu skulle beregne molekylemassen af heptan ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. august 2008 af mathon

C7H16 med molekylmassen
7*(12 u) + 16*(1 u) = 84 u + 16 u = 100 u


Svar #10
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

Ja men bruger man ikke mol?


Svar #11
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

Hvis jeg  nu varmer blandingen op til 100°C, vil begge stoffer gå på gasform. Jeg vælger nu at opsamle gasserne ved 100°C. Hvor meget skal jeg så forvente at gasserne fylder?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2008 af mathon

du bad om molekylmassen!!! :-)

M(C7H16) = (7*(12 g) + 16*(1 g))/mol = (84 g + 16 g)/mol  = 100 g/mol

da
1 g = NA u

når NA er Avogadros antal


Svar #13
13. august 2008 af line skovgaard (Slettet)

Yes, JEG ER MED:D:D:D


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. august 2008 af mathon

masseheptan = (0,684 g/mL)*(10 mL) = 6,84 g
n(heptan) = (
6,84 g)/(100 g/mol) = 0,0684 mol

massevand = (1,000 g/mL)*(10 mL) = 10 g
n(vand) = (10 g)/(18 g/mol) = 0,5556 mol

samlet antal mol = (0,0684+0,5556) mol = 0,6240 mol

af idealgasligningen PV = n*RT
fås

V = n*RT/p hvoraf

V = (0,6240 mol)*(0,082058 atm*L/(mol*K))*((273+20) K)/(1 atm) = 15,0028 L = ca. 15 L
ved tilstanden 20°C, 1 atm


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. august 2008 af mathon

åh 100°C selvfølgelig, da der ellers ikke vil foreligge damp:
korrektion:
 

V = (0,6240 mol)*(0,082058 atm*L/(mol*K))*((273+100) K)/(1 atm) = 19,0991 L = ca. 19 L
ved tilstanden 100°C, 1 atm


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. august 2008 af mathon

R = 8,314514 J/(mol*K)  = 0,082058 atm*L/(mol*K)


Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.