Matematik

Usikker på resultatet

14. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

Hej.

Jeg lige begyndt i stx, og har haft matematik en gang. min lærer er en mærkelig type som går rundt lidt mærkeligt, snakke med sig selv og filosoferer meget. Derfor er jeg ik sikker på det han siger angående dette regnestykke. Jeg har nemlig altid lært at med gangeparatenser skal man gange ind i, men han siger at man bare skal regne parantesen ud først. håber der er nogle der kan sige mig hvad der er rigtigt.

Her er det regnestykke om jeg personligt synes giver -16, men han siger det git 2. og kan godt se hans teori i det, ved bare ik om det er rigtigt.

2 - ( 3 * 2 - 6 ) * 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis det kan lade sig gøre regner du bare parentesen ud:

2-(3*2-6)*2 = 2-(6-6)*2 = 2-(0)*2 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvordan kan du i grundet få det til -16?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2008 af dnadan (Slettet)

Du kan benytte dig af begge metoder:

Gange ind i parentesen:

2 - ( 3 * 2 - 6 ) * 2 = 2-(3*2*2-6*2)=2-(12-12)=2

Udregning af parentesen først:

2 - ( 3 * 2 - 6 ) * 2 = 2-(6-6)*2=2-0*2=2

- Jeg ville personligt udregne parentesen først, thi det virker lettest.

En anden gang kan du tjekke dit resultat på din lommeregner, den regner ofte rigtigt :-)


Svar #4
14. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

Undskyld det med -16, ved ik rigtig hvad jeg tænkte på. mente - 10.

dnaden, du siger jo jeg kan bruge begge metoder, men der hvor du ganger ind i parantesen, mangler du så ikke at gange 2 med det to tal som allerede er der inde? altså:

2 - ( 3 * 2 - 6 ) * 2 = 2 - ( 3 * 2 * 2 * 2 - 6 * 2 ) = 2 - ( 24 - 12 ) = 2 - 12 = -10

og det med lommeregneren har du nok ret i, men i den opgave må man ik bruge den, så vil helst prøve ik at bruge den, men det kan jo ske at jeg kommer til det alligevel. :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2008 af Danielras (Slettet)

Der er kun to led i parentesen og de skal begge ganges med 2. 3*2 er det ene led og -6 er det andet. Altså som i #3.


Svar #6
14. august 2008 af Kumuluzz (Slettet)

Nu hvor du siger det på den måde gir det meget mening.

Tusind tak for al jeres hjælp.. :D


Skriv et svar til: Usikker på resultatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.