Fysik
fysik
30. september 2004 af
Maria17 (Slettet)
Et atom udsender en fotn, hvis frekvens er 9,66*10^14 Hz
Dette sker ved en elektronovergang, hvor atomet skifter fra en tilstand med høj energi til en tilstand med lavere energi.
Atomets energi inden fotonudsendelsen er -2.40 eV.
Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.
Er der en der lige vil regne opgaven og tjekke mit resultat. Jeg har fået resultatet: -6.40 eV
Dette sker ved en elektronovergang, hvor atomet skifter fra en tilstand med høj energi til en tilstand med lavere energi.
Atomets energi inden fotonudsendelsen er -2.40 eV.
Beregn atomets energi efter fotonudsendelsen.
Er der en der lige vil regne opgaven og tjekke mit resultat. Jeg har fået resultatet: -6.40 eV
Svar #1
30. september 2004 af Maria17 (Slettet)
Ingen der kan hjælpe?
det der forvirrer mig tror jeg er at der står atomets energi..
det der forvirrer mig tror jeg er at der står atomets energi..
Svar #2
30. september 2004 af Lurch (Slettet)
umiddelbart vil jeg tro du skal regne ud hvor meget enrgi der er i en foton med den frekvens du har opgivet.
Hvis denne energi forlader atomet, må det jo så være det mindre tilbage bagefter.
kan ikke lige huske formlen. må stå i din bog
Hvis denne energi forlader atomet, må det jo så være det mindre tilbage bagefter.
kan ikke lige huske formlen. må stå i din bog
Svar #3
30. september 2004 af frodo (Slettet)
E=h*f=4,14*10^-15^*9,66*10^14 eV=3,999eV
Altså falder atomets energi med ca 4 eV, og det bliver til -6,40 eV
Så jeg mener du har ret.
Altså falder atomets energi med ca 4 eV, og det bliver til -6,40 eV
Så jeg mener du har ret.
Skriv et svar til: fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
