Matematik

Nogen der kan hjælpe mig!!!

15. august 2008 af Hek (Slettet)

I en model betegner O(x) (målt i kr) en virksomheds samlede omkostninger ved en produktion på x enheder af et bestemt produkt. den pris pr enhed, som virksomheden kan sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr). I modellen antages det, at

O(x) = 0,0024 * x^2 + 10^6   og   a(x) = -0,008x + 1300

i modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x) = x * a(x) - O(x)

Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder, som virksomheden skal fremstille for at gøre tjenesten størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2008 af ibibib (Slettet)

F(x) = x·(-0,008x + 1300) - (0,0024·x^2 + 10^6) = osv.

Du maksimere F(x) ved at løse ligningen F '(x)=0.


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe mig!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.