Matematik

bestemmelse af fordoblingstiden

15. august 2008 af Hek (Slettet)

I perioden 1980 - 2000 kan antallet af retpsykiatriske patienter under tilsyn beskrives ved modellen

    f(t) = 297 * 1,0679 ^t , 0 £  t £  20

hvor (t) er antallet af retspsykiatriske patienter under tilsyn til tidspunktet t (målt i år efter 1980)

Bestem fordoblingstiden for f (t)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. august 2008 af mathon

f(0) = 297 
f(T2) =2*297= 297 * 1,0679 T2
hvoraf

2*297= 297 * 1,0679 T2
2= 1,0679 T2
ln(2) = ln(
1,0679)*T2

T2 = ln(2)/ln(1,0679)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

...

Dermed er det generelt T2=ln(2)/ln(a)


Skriv et svar til: bestemmelse af fordoblingstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.