Matematik

ligning for tangent....

16. august 2008 af Hek (Slettet)

   En funktion er bestemt ved 

    f(x) = x^4+5x

bestem en ligning for tangenten til grafen for røringspunktet (1, f (1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2008 af mathon

f '(x) = 4x3+5
f '(1) = 4*13 + 5 = 9

f(1) = 14 + 5*1 = 6

tangentligningen i (1, f (1)):
y - f(1) = f '(1)(x - 1)


Skriv et svar til: ligning for tangent....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.