Matematik

Normalfordeling samt Sandsynlighed

17. august 2008 af MissHoney (Slettet)

Hej allesammen. Vi er lige startet på noget der hedder normalfordeling, men kan desværre ikk r gennemskue de opgave vi får for. Så håber at der er nogle som vil bruge lidt tid på at hjæjpe mig med følgende  to op gaver.

1. Et talmateriale er normaltfordelt efter nf(28,2:4,1). Bestem sandsynligheden for at få en observation i (27,3:29,1)  og sandsynligheden for at få en observation over 30.

2. et talmateriale er normaltfordelt nf(my,spredning) Bestem my og spredning når det om fordelingsfunktionen F gælder at F(17)=o,45 og F(20)=0,8

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2008 af peter lind

Spørgsmål 1. handler udelukkende om at kunne slå op på en grafregner, i et regneark eller lignende.

I første spørgsmål skal du slå P{X<27,3) og P{X<29,1} op. Resultatet er så differencen melelm disse 2 tal. I den anden del skal du slå den inverse til normalfordelingen op svarende til 30. Være lige opmærksom på at P{X>30) = 1-P({X<=30}

2.

Slå P{X<=x1} = ,45 og P{X<=x2}=0,8 op for middelværdi 0 og spredning 1. Der vil så gælde

(x1-m)/s =17 og (x2-m)/s=20. m er den søgte middelværdi og s er den søgte spredning. Dette giver så 2 ligninger med 2 ubekendte som du må løse.


Skriv et svar til: Normalfordeling samt Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.