Matematik

Brøker :/

18. august 2008 af vero1992 (Slettet)

Hej,

Her er jeg, som sidder og kæmper mig igennem de her brøker.

Er der nogen af jer derude, der omhyggeligt kan hjælpe mig med følgende:

3/4+5/12-7/18 ??

Jeg håber en af jer vil hjælpe mig, er virkelig på spanden !? /:


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2008 af peter lind

Sæt på fælles brøkstreg. Dette gøres ved at gange første brøk i tæller og nævner med 9, anden brøk med 3 og sidste brøk med 2.


Svar #2
18. august 2008 af vero1992 (Slettet)

mange taak for hjælpen :D


Svar #3
18. august 2008 af vero1992 (Slettet)

meen kan du give et eksempel på hvordan dét gøres ?? :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

#3

Du kan gøre det på mange måder, men du starter altid med at kigge på dine brøker ( 3/4+5/12-7/18

) og dernæst nærmere på nævnerne - altså 4, 12 og 18

Nu undersøger du hvordan de tre tal går op i hinanden. Du ser hurtigt at 4 og 12 begge hører med i 4-tabellens smukke fællesskab men samtidig at 18 ikke gør. Du må derfor finde ud af hvad du skal gange 18 med for at få et tal der går op i 4-tabellen. 18 * 2 = 36....

36/4 = 9 Altså en del af 4-tabellen... Nu ser vi om 12 går op i 36

36/12 = 3

Juhu:P

Du skal nu have lavet det hele om til 36-dele.

Da 4 går 9 gange op i 36 må du skulle gange med 9 i både nævner og tæller for at få forlænget brøken. tæller = 3*9 = 27

Nævner = 4*9 = 36

første brøk er altså 27/36 osv



Svar #5
18. august 2008 af vero1992 (Slettet)

pyha tusind tak for hjælpen, det var stort :D


Skriv et svar til: Brøker :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.