Matematik

funktionerne f og g

18. august 2008 af cloudo (Slettet)

Hjælp til opgave b)

1900 1975

  46       70

Den forventede levealder for nyfødte (målt i år) kan beskrives ved en lineær funktion f af tiden (målt i antal år efter 1900)

a) bestem en forskrift for f. 

y=ax+b --> 0,32x+46

Den forventede levealder (målt i år) for 65-årig kan beskrives ved den lineære funktion: g(x) = 0,053x+76

hvor x er antal år efter 1900.

b) Benyt funktionen f og g til at bestemme det år, hvor den forventede levealder for nyfødte er den samme son den forventede levealder for 65-årig.

>hvordan regner man det ud?, har ingen anelser< (gerne med en forklaring) Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2008 af ibibib (Slettet)

Du skal løse ligningen

0,32x+46 = 0,053x+76


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2008 af Da-ted (Slettet)

udregn f(x) = g(x).

Når de to funktioners grafer skærer hinanden har de samme værdi og da f beskriver levealderen for nyfødte og g beskriver levealderen for 65-årige og da der kun er 'en variabel kan du blot løse 0,32x+46 = 0,053x+76


Svar #3
18. august 2008 af cloudo (Slettet)

 bruger man solve(0,32x+46 = 0,053x+76,x)

x = 112,32 

1900 + 112,36 = år 2012,36 (er det svaret? og er det sådan man gør?)


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2008 af ibibib (Slettet)

ja.


Svar #5
18. august 2008 af cloudo (Slettet)

 tusind tak for hjælpen ( I'm not worthy!)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2013 af Stylez (Slettet)

b-værdien skulle da have været -562?? og ikke 46? Jeg ved godt det er fem år siden, men det skal da lige på plads!  


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. oktober 2013 af MajaSchousboe (Slettet)

Stylez: 

Nej det skulle den ikke, eftersom den skal hedde L1:=[0,75] 

Du har sat den til årstallene :) 


Skriv et svar til: funktionerne f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.