Matematik

Hjælp til matematik afl. :) HASTER!

19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Hej alle, sidder lige med en afl. i mat som jeg skal afl. imorgen og sidder fast ved disse opgaver:

opgave 5) Isolere Q i formlen y*2=Q*x-Q*a+k

opgave 8) Bestem definitionsmængderne for følgende funktion: f(x) = 2*x + 3

opgave 2) angiv for hvert værdi konstanen a antallet af løsninger til ligningen x¨2+a*x+2=

Ja, de 3 ved jeg SLET ikke hvad jeg skal gøre ved? :) Nogle der kan hjælp mig lidt på vej, måske? :)

Hilsen Rita :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ad 5: Sæt Q udenfor parantes.

Ad 8: Er funktionen defineret for alle x?

Ad 2: Kig på diskriminanten.

Prøv at se, om det ikke hjælper dig til at starte med.


Svar #2
19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Eh, jeg er totalt lost.. Hmm, hvad mener du med at sætte q udenfor parentens? :)

Sidder og vil gerne bruge TI89'eren til at løse denne opgave..Skal jeg bruge solve?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Har I ikke lært at sætte noget udenfor parantes? ab+ac=a(b+c)

Du behøver bestemt ikke bruge din 89'er til at løse opgaven. Kig på diskriminanten ved forskellige værdier for a.


Svar #4
19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Altså, undskyld tror du måske du vill hjælpe mig over msn? :) Så kunne jeg lige få din adr? :) Så du bare en skat..


Svar #5
19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm, bliver det sådan noget i denne retning så? :

Q (x*a+k) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Jeg giver helst ikke min msn ud til andre. Du må nøjes med forummet her.

#5: Nej. y*2=Q*x-Q*a+k <=> 2y=Q(x-a)+k <=> 2y-k=Q(x-a)<=> Q=(2y-k)/(x-a)


Svar #7
19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Okay, det var underligt.. Er svaret så, Q=(2y-k)/(x-a)?

Den der opg. hvor jeg skal kigge på Diskrimnaenten, hvad mener du med det? :) jeg har bare lavet matematik hele dagen, og er helt kulør i hovedet..


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. august 2008 af djharsk (Slettet)

Hvis du vil bruge din lommeregner til sådan noget, kan du bruge den funktion der hedder factor().

Eller du kan indtaste det hele i solve, og vælge den skal løse det mht. Q.

(Jeg går ud fra det er opgave 5 du spurgte til)


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. august 2008 af djharsk (Slettet)

Og til opgave 2, går jeg udfra det hele er lig med 0.

Hvis du betragrer diskriminanten, d = b^2 - 4*a*c, og indsætter din forskrift, burde du kunne "gætte" dig til, hvilke værdier a skal antage, for at der ikke længere er 2 løsninger til din ligning.


Svar #10
19. august 2008 af miss13 (Slettet)

Eh, opgave 2 er ligningen ligemed 0.. Men altså, d= giver -7 (d=b^2-4*a*c) --> (d=1^2-4*1*2) = -7

Eller er jeg helt galt på den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. august 2008 af djharsk (Slettet)

Mja, du er på rigtige vej ihvertfald.

Men b er jo ikke bestemt til at være én, b er en variabel konstant, udtrykt ved a.

Du kan jo overveje, hvor mange løsninger ligningen har, hvis a er 3, osv.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik afl. :) HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.