Matematik

ligning for tangent

19. august 2008 af Potus (Slettet)

Hej,

Jeg har følgende opgave:

Grafen for den differentiable funktion f har i punktet (2,3) en tangent med hældningskoefficienten -2, og funktionen g er bestemt ved g(x)=√f(x)+1. Angiv en ligning for tangenten til grafen for g i punktet (2,g(2))

Aner slet ikke hvordan jeg skal begynde op opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2008 af peter lind

find g(2)=√f(2)+1     f(2) er givet i opgaven.

Find g'(x) udtrykt ved f(x) og f'(x)

find g'(2)  (f(2) og f'(2) kendes fra opgaven)

Find ligningen for den linie, der går gennem (2,g(2)) og har hældningen g'2)


Svar #2
19. august 2008 af Potus (Slettet)

Er ikke med på hvordan du kan se hvad f er ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2008 af peter lind

Jeg kan ikke se hvad f er, og det er heller ikke nødvendigt at kende f. Det er nok at kende f(2)  og f'(2) og de tal er givet i opgaven.


Svar #4
19. august 2008 af Potus (Slettet)

Kan bare ikke se hvad det er jeg så skal. Og hvordan jeg gør det ?

for jeg kan jo ikke bare indtaste g(2)=√f(2)+1 og at den så spytter et tal ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2008 af peter lind

jo det kan du, når du kende f(2). f(2) =3 så g(2) =√3 + 1

tilsvarende g' = ½f'(x)/√f(x)


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.