Matematik

Bestemmelse af førstekoordinat

20. august 2008 af petee (Slettet)

Hej.

jeg har en funktion f(x)=x^3-3x^2+2x

Det oplyses at grafen for f, har t tangenter med hældningen 11

Jeg skal så bestemme førstekoordinaten til de to røringspunkter på f??

Håber i kan hjælpe


Svar #1
20. august 2008 af petee (Slettet)

har fundet svar.

Lad tråden dø =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2008 af Sherwood (Slettet)

Det var godt.

Hvis en anden skulle have problemet:

Da tangentens hældning er lig f'(x), ved vi:

a=f'(x)=11

Vi kan derfor differentiere funktionen:

f(x)=x3-3x2+2x

f'(x)=3x2-6x+2

..og sætte f'(x)=11, hvorefter vi umiddelbart kan beregne x:

11=3x2-6x+2 <=> 0=3x2-6x-9


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af pivzen (Slettet)

Tak.. det kunne ejg bruge- Sidder med samme opgave :P


Skriv et svar til: Bestemmelse af førstekoordinat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.