Fysik

Bevise en vinkel. Vigtigt! :''(

20. august 2008 af Christina_l (Slettet)
Opgave fra 3. g. Skal bevise at vinkel Fi2 er 27,5 grader i en fiber/lysleder. Spørgsmålet lyder således: Vis, at den største værdi af vinklen fi2, ved hvilken lyset fra kernen ikke kan bryde ud gennem kappen, er 27,5 grader. Brydningsindekset for kernen i lyslederen: n1=1,50 Brydningsindekset for kappen er: n2=1,33 Diameter: 10 mm. Hvordan skal jeg vise det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2008 af peter lind

Jeg kan ikke se hvad vinklen fi2 dækker over.

Hvis u er den indfaldne vinkel i et stof med brydningsindeks n1 og v er den brudte vinkel i et stof med brydningsindeks n2, hvil der gælde

n1sin(u) = n2sin(v)

Hvis n1sin(u)/n2 > 1 findes der ingen løsning for v, hvilket betyder at alt lys vil blive reflekteret.


Skriv et svar til: Bevise en vinkel. Vigtigt! :''(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.