Fysik

Ved de være søde og hjælpe mig med dette fysik

20. august 2008 af saregama (Slettet)

ved de olympiske lege i Seoul i 1988 løb canadieren En Johnson 100 m på 9,83s.

a) Beregn gennesmsnitsfarten for Ben Johansons løb.

Analyser af videooptagelser af løbet har vist, at BEn Johansons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket.

v (t) = A - B*t - A*0,4937^t

tiden måles i sekunder. A = 12,42 m/s og B = 0,0944 m/s^2

B) bestem Ben JOhansons acceleration ved t = 0 s samt den maksimale hastighed under løbet?

c) Hvor lang tid brugte BEn Johanson på de første 50 m af løbet?

Kan de være søde og forklare mig hvad skal jeg gøre ved det opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Ad a)

Benyt formlen  v = ?s / ?t, hvor ?s = 100m og ?t = 9,83 s.

Ad b)

Find udtrykket for accelerationen a(t), som findes ved at differentiere v(t) idet a(t) = v'(t). Herefter finder du a(0) for at finde startaccelerationen og løser a(t)=0, for at finde det maksimale hastighed.

Ad c)

Løs t i ligningen s(t) = 50m, hvor s(t) findes ved at integrere v(t) idet s'(t) = v(t).

_____________________

Det var nogle vink, men prøv dig frem og skriv hvad du finder frem til så det er muligt at hjælpe dig konkret med de nævnte opgaver.


Svar #2
20. august 2008 af saregama (Slettet)

'Jeg har lidt problem med det her opgaver er ikke helt med , kan de kom med en nærmere forklaring

?


Skriv et svar til: Ved de være søde og hjælpe mig med dette fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.