Fysik

opgaver 1,2,3 og partikels bevægelse

24. august 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

Opgave 1

En partikel bevæger sig på en x-akse med konstant hastighed. Måling af sammenhørende tider og positioner giver følgende:

t/s
1,07
2,07
3,08
4,06
5,12

x/m
40,8
73,2
106,3
140,6
169,4
 

Beregn den konstante hastighed ved brug af lineær regression (= lineær tendenslinje). Svaret skal angives i m/s med 2 decimaler.

Opgave 2

En partikel bevæger sig med konstant acceleration på en x-akse. Der bliver målt følgende 3 sammenhørende tider og positioner:

t/s
2,87
5,43
6,96

x/m
19,2
72,7
123,5
 

Angiv accelerationen i m/s2 med 2 dec.

Opgave 3

En bil kører 63,2 km/h, da føreren pludselig træder på bremsen med en konstant deceleration på -10,8 m/s2.

Hvor lang bliver bremselængden?

Svaret ønskes angivet i m med 2 decimaler.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Opgave 1: Lav en lineær regression af en (t,s)-graf

Opgave 2:Lav en polynomiums regression af en (t,s)-graf, idet formlen for konstant acceleration er: s(t)=½at2+v0t+s0

Opgave 3: Brug ovenstående formel differentieret for at finde tiden og indsæt denne i s(t)


Svar #2
24. august 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

altså opgave 1: lineær reg. (ax+b)

a = 31, 2832 ca.

passer det?

opgave 2: er det en power reg. jeg skal bruge hvis jeg skal trykke den ind på TI-89?

så det bliver 2, et eller andet


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har ikke selv lavet regressionerne så jeg har ikke noget resultat.

Jeg mener ikke det er power reg. Der er en anden en, som jeg ikke kan huske hvad hedder, men den laver et polynomium.


Svar #4
24. august 2008 af Zuper Zøde Zimon (Slettet)

er det ikke exponentiel regression


Skriv et svar til: opgaver 1,2,3 og partikels bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.