Matematik

VARIABLE AF LIGNING!!

24. august 2008 af Signesp (Slettet)

Heeey.

Hvordan gør jeg?

jeg skal i opgaven finde ud af hvad der gælder om de variable ud fra hver af de nedenstående ligninger.

a) a^3 = b * a^2

b) t^2 = 4t * 2

c) s^3 + 9s = 0

d) x* (z^2 + 6) - 5z^2 = 30


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2008 af piper (Slettet)

Hints

a) Hvis a er forskellig fra 0, så divider med a^2 på begge sider. Hvad kan du nu sige om a og b?

b) Andengradsligning

c) Sæt s udenfor parentes.. Nulregel (samt andengradsligning)

d) Kan omskrives til x * (z^2 + 6) = 5*(z^2 + 6)
 


Svar #2
24. august 2008 af Signesp (Slettet)

jeg synes det er rigtig svært at løse opgaverne. Det er sødt af dig at give mig nogle hints, men kan virkelig ikke forstå det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2008 af piper (Slettet)

Eksempelvis a)

a^3 = b * a^2

Hvis a er 0, så kan b være et hvilket som helst tal. Hvis b er 0, så er a 0. Hvis a er forskellig fra nul så kan vi dividere begge sider med a^2 og så står der at a = b. Osv..

b) Kan også klares ved hjælp af nulreglen..


Skriv et svar til: VARIABLE AF LIGNING!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.