Studiejob

Lærervikar aktiviteter

25. august 2008 af cattie (Slettet)

Hey

Har set at der er en masse indlæg med tilsvarende spørgsmål, men synes ikke rigtigt jeg kunne finde ordentlige svar på mine spørgsmål:

Jeg er lige blevet ansat som tilkaldevikar udelukkende på på en uopfordret ansøgning på baggrund af min studentereksamen. Jeg har egentligt ikke undersøgt hvad arbejdet reelt indeholder - Hvad skal man som lærervikar? Og er der nogle gode aktiviteter man kan lave med ungerne?

Det skal siges at jeg kun er 19, så synes det lyder ret sjovt hvis jeg får lov at undervise ;)

På forhånd tak


Brugbart svar (6)

Svar #1
31. august 2008 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej

Jeg er også selv lærervikar på min gamle folkeskole. Det er også meget spas, men du skal nok ikke satse på at komme til at undervise. Som tilkaldevikar har man typisk børnene i 2 timer af gangen, og de er ret ustyrlige og gider ikke hører efter en vikar de alligevel kun har i et par timer. Nogle gange har man den samme klasse i et stykke tid, og det er meget fedt når man begynder at kunne huske nogle navne og sådan.

Nogle gange lægger læreren materiale til dig. Det kan jeg bedst lide, for så har man mulighed for at undervise og hjælpe til. Hvis læreren er blevet akut syg, skal man selv stå for underholdningen. Der plejer jeg at spille rundbold eller lave en eller anden sjov leg jeg selv kender fra skoletiden.

Du lærer hurtigt hvordan man vinder deres respekt. I starten vil man bare gerne være gode venner, men man lærer hurtigt at sådan spiller klaveret ikke. Man er nødt til at være autoritær for at vinde respekt. Det gælder om at finde en god balance.. Men det lærer man.

Mine bedste råd er.. Lad være med at forvente at de er interesserede i at lære noget. Men nogle gange får man en god klasse (Min første klasse var en meget dygtig og engageret 5. klasse. Det var de fedeste timer jeg har haft til dags dato.). Lad for guds skyld være med at "gøre grin" med nogle af børnene, de er meget sårbare. Slå meget hårdt ned på mobning eller drilleri. Det skal IKKE tolereres. Fortæl det til deres faste lærer. Fortæl også til læreren, hvis en elev har været fuldkommen umulig.

Det er vigtigt at understrege at DU bestemmer. Hvis de lige pludselig begynder at forlade klassen og sige at "nu har de altså ret til..." og blabla, beder du dem om at sætte sig ned. Selvom det er frikvarter. Ellers tror de de kan tillade sig alt. Men så begynder de også at forstå det, og man kan løsne lidt op. Hvis en elev opfører sig mærkeligt eller du får mistanke om at der er noget galt med vedkommende enten fysisk eller psykisk - lad være med at drage konklusioner, men henvend dig til en uddannet lærer. De er mere kompetente. Undgå at lade børnene ringe til deres forældre. Henvend dig i stedet sammen med dem hos en lærer.. Hvis de ringer hjem, er det ensbetydende med at du ikke kan styre dem. Og det skal de ikke have lov til.

Udover at børnene kan være svære til tider, er det dog et skønt job at være lærervikar. Held i lykke!


Brugbart svar (3)

Svar #2
02. december 2008 af Simon5200 (Slettet)

Præcis, Blomsterpige1! Det er netop sådan jeg har oplevet mine 2 år som vikar - og ja, men "lærer" det hurtigt ;)


Brugbart svar (3)

Svar #3
20. januar 2010 af Sufle (Slettet)

Til dig, om gerne vil være en god lærervikar! Se her:

Jeg foreslår alle, der er lærervikarer at gå ind på www.klarvikar.dk. Her kan du gratis oprette en profil, som giver dig adgang til en masse opgaver i alle fag, som andre lærervikarer anbefaler og ofte selv har lavet. Opgaverne kan frit downloades fra siden og brues i timerne med eleverne. Desuden kan du selv uploade dine egne opgaver til glæde for andre vikarer!

www.klarvikar.dk har også et debatforum hvor netop denne slags diskussioner er gode at have fordi det er nemt at komme direkte i kontakt med en masse andre vikarer.

Held og lykke med det!
Kh. vikaren.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. september 2010 af 99761 (Slettet)

klarvikar er helt klart et godt sted!

Man bør også tjekke Dansk Vikar Center´s hjemmeside de har en hel sektion omkring lærervikar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2013 af Mortensso (Slettet)

Hej! Låner lige topic!

Jeg går selv med idéen om, at søge et lærervikariat i mit område.
Jeg er lidt i tvivl om hvor vigtig den skriftlige ansøgning er, er klar over der skal stå forskellige ting om min personlighed, min bagrund og interesse i det pågældende job - men udover kan jeg ikke se om der er nogle mangler.

Så har i nogle gode tips til den perfekte ansøgning, for selvom jeg går ud og viser mig selv, trykker hånd med skolelederen - så skal ansøgningen være på plads!  

Har en bitte fordel, da min svigermor er ansat på en skole i min by - så har en person som kan sige god for mig, håber det kan hjælpe!

Edit; Skal man iøvrigt skrive hvilke fag, man ønsker at undervise i eller skal man bare sige man kan de fleste(vil mene jeg sagtens kan undervise i alle fag, hvis niveauet er 7.klasse)?


Skriv et svar til: Lærervikar aktiviteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.