Matematik

Bestem forskrift: eksponentiel vækst

26. august 2008 af JesperPoulsen (Slettet)

Hej allesammen

Jeg sidder og bøvler med en mat. afl. omhandlende eksponentiel vækst og kan ikke huske hvordan jeg beregner (a? og) b i f(x) = b * a^x.

Jeg får oplyst to punkter:
f(5) = 9:         (5,9):          9 = b * a5
f(10) = 19:    (10,19):     19 = b * a10

Jeg har beregnet a til at være 0.2209

9/19 = b * a5/b * a10
0.47 = a5/a10
0.47 = a0.5   
Den 0.5 rod af 0.47 = a ⇐⇒ 0.2209 = a

Er det korrekt og hvordan beregner jeg b?
 


Svar #1
26. august 2008 af JesperPoulsen (Slettet)

udgangspunkt: (5,9)

f(5) = 9 <=> b * 0.2209^5 = 9 <=> b = 9/0.2209^5 = ??

Er det korrekt for b?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af peter lind

Du får 9/19=a^5/a^10 = a^(-5) og altså ikke a^½

Den fundne værdi af a sætter dy blot ind i en af dine ligninger. Det giver for eks. b=9*a^(-5)


Skriv et svar til: Bestem forskrift: eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.