Matematik

bestem m og n

27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

f har forskriften f(x)=(m-3)x+2n+1.

Jeg skal så bestemme tallene m og n, så min graf går igennem punkterne A(-1,2) og B(2,5).

Hvordan gør jeg det.. uden min lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt punkterne.. Så har du to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2008 af piper (Slettet)

Hint:

To ligninger med to ubekendte


Svar #3
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

er måske lidt dum nu.. men har du kun én?

f(x)=(m-3)x+2n+1.

Og jeg kender jo ikke m og n


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har to punkter. Først indsætter du det ene punkt:

2=(m-3)*-1+2n+1

og det andet punkt

5=(m-3)2+2n-1


Svar #5
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

men hvordan indsætter jeg det, når jeg ikke kender m eller n?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du ka isolere m og indsætte denne i det andet udtryk hvorved du finder frem til n, derefter indsætter du n i en af de to udtryk pg finder m.


Svar #7
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

årh, jeg føler mig så dum, når jeg spørger så meget..men finder det virkelig så kompliceret..

Men hvordan kan jeg isolere m, når både m og n indgår i de to ligninger 2=(m-3)*-1+2n+1 og 5=(m-3)2+2n-1 ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

2=(m-3)*-1+2n+1

2-2n-1=(m-3)*-1

m=-1+2n+3=2+2n

Det indsætter du i en af ovenstående forskrifter og finder n og.........


Svar #9
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okaaay (: Så jeg skal altså ikke finde m som et direkte tal?


Svar #10
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

forstår ikke helt, hvordan jeg finder dem? Hvilke forskrifter mener du?


Svar #11
27. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Må indrømme, jeg stadig ikke forstår den


Skriv et svar til: bestem m og n

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.