Matematik

ligning m. to ubekendte

28. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Denne ligning forvolder mig lidt problemer.

min forskrift hedder: f(x)=(m-3)x+2n+1=5

og grafen skal gå igennem punkterne A(-1,2) og B(2,5)

Jeg skal bestemme tallene m og n

m:

2 = (m-3)*-1+2n+1 = 2-2n = (m-3)*-1 = m = -1+2n+3 = 2n + 2

n:

2n = 5 -1 + (m-3)/2 = .. og nej.. det ser lidt forkert ud.

Hvad siger i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2008 af Penoer (Slettet)

Umiddelbart er det en lidt sjov måde at skrive en forskrift op på, men hvis jeg har forstået din forskrift, så kan den også skrives som

f(x) = (m-3)x + 2n -4

Dette gør det meget nemmere, da du nu har to punkter som grafen for funktionen skal gå igennem. Du indsætter herved henholdvis A og B i forskriften, hvorved der så kommer to ligninger frem med to ubekendte. Dette er til at løse uden de store matematiske problemer.


Svar #2
28. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg vrøvler helt vildt! Min forskrift hedder f(x)=(m-3)x+2n+1


Svar #3
28. august 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Kan det passe at n =

(m-3)*2+2n+1=5  => 2m-5+2n=5  => 2n=2m-10  => n=m-5


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2008 af mathon

hældningstal = m-3 = (5-2)/(2+1) = 1

hvoraf
m = 4

2+2n+1 = 5
2n = 2

n = 1
 

f(x) = y = x + 3


Skriv et svar til: ligning m. to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.