Matematik

Skæringspunkt mellem polynomier

28. august 2008 af Kurdoking (Slettet)

Jeg har fået en opgave der hedder:

Find skæringspunkterne

f(x)=2x^3+8x^2+16x

og g(x)=1x

Jeg ved ikke hvordan jeg skal stille dem op i mod hinanden ?

Kan nogle hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du sætter dem lig hinanden og løser den ligning der kommer ud af det. Du kan også tegne begge grafer ind i et koordinatsystem og finde skærinspunkterne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2008 af piper (Slettet)

Hint:

1)

For at der kan være skæring må det være opfyldt at f(x) = g(x).

2)

f(x) =g(x)

2x^3+8x^2+16x = x

2x^3+8x^2+15x = 0

x * (2x^2 + 8x + 15) = 0

Brug nulreglen..


Svar #3
28. august 2008 af Kurdoking (Slettet)

mange tak gutter ..

 det var en stor hjælp ..


Svar #4
28. august 2008 af Kurdoking (Slettet)

Men giver det ikke kun svaret på den ene akse ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. august 2008 af mathon

2x2 + 8x + 15 >0 for x € R


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.