Matematik

Isolere t i ligning

31. august 2008 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Er der nogen der kan hjælpe mig med/give et hint til, hvordan jeg isolerer t i denne ligning:

90 = 100/(1+30*e^-0,44*t)

Håber der er en der kan hjælpe.

Mvh. Christiane.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af Isomorphician

90 = 100/(1+30e-0,44t) <=>

1 + 30e-0,44t = 100/90 <=>

30e-0,44t = (100/90) - 1 <=>

e-0,44t = 1/270 <=>

-0,44t = ln(1/270) <=>

t = ln(1/270)/-0,44 <=>

t = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#1 skal der ikk stå

e-0,44t = 1/270 <=>

-0,44t = (ln(1/270))/(ln(e))<=>

t = (ln(1/270)/-0,44)/(ln(e)) <=>
 

t=...

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Sorry for #2 glemte, hvad ln(e) giver ;-)


Svar #4
31. august 2008 af Christiane.k (Slettet)

Det er bare helt iorden.. hehe.

Det første svar hjalp mig fint.

Rigtig mange gange tak :D

-Christiane.


Skriv et svar til: Isolere t i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.