Matematik

Bevis? - Gøre prøve

31. august 2008 af Christiane.k (Slettet)

Hej.

Jeg har brug for hjælp til at forstå/komme igennem et bevis.
Det skal ikke bruges til aflevering eller lign., så jeg håber i vil hjælpe.

y ' = a(x)*y=b(x)
y(x)=e-A(x) ∫b(x)*eA(x)dx+c*e-A(x) er løsninger, dette kan jo vises ved at gøre prøve, altså og indsætte mm.

Er der nogen der kan vise mig hvordan det gøres - altså beregne, vise det passer og dermed færdiggøre beviset?

Håber i gider hjælpe mig.

Mvh. Christiane.


Brugbart svar (3)

Svar #1
31. august 2008 af peter lind

y' = (e-A(x))' * ∫b(x)*eA(x)dx+e-A(x*b(x)*eA(x) +c(e-A(x))'

(e-A(x))'=a(x)*e-A(x)


Svar #2
31. august 2008 af Christiane.k (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg forstår hvordan det kan være det samme, og hvad der sættes ind hvor osv.? :)


Skriv et svar til: Bevis? - Gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.