Matematik

Rødder!

31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Jeg sidder her med to andengradpolynomier:

1. f(x)=-x2+5x+3

2. g(x)=2x2-7x-1

Med hensyn til 1. :

diskriminanten får jeg til:

d=b2-4ac ⇔ 52-4·(-1)·3=37

altså er d>0, hvilket medfører to rødder. Disse er givet ved:

x=(-b±√(d))/2a ⇔ -5±√(37)/2·(-1)=

x=-0,541 v x=5,541

Hvad gør jeg så nu??


Svar #1
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det var da en møg formulering fra min side det må i undskylde!

Jeg mener følgende:

Er det så meningen at jeg skal bruge a(x-r1)(x-r2)?? eller har jeg allerde fundet rødderne?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2008 af piper (Slettet)

Hvis opgaven gik ud på at bestemme rødderne for f, så har du gjort det, da en rod x0 i et polynomium p opfylder p(x0) = 0. At omskrive et polynomium til formen a(x-r1)(x-r2) kaldes faktorisering.


Svar #3
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Ok, tusind tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af piper (Slettet)

Det var så lidt. Du bør dog kontrollere dine løsninger og dermed vise at de opfylder definitionen for en rod. Altså med andre ord:

f( (-5+√37) / (2·(-1)) ) = f((-5-√37) / (2·(-1)) ) = 0


Skriv et svar til: Rødder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.