Matematik

ligningen f(x)=g(x)??

31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

HVordan løser jeg følgende ligning?

f(x)=-x2+5x+3

g(x)=2x2-7x-1

________________

-x2+5x+3=2x2-7x-1

________________


Svar #1
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Det er self. denne ligning der skal løses:

-x2+5x+3=2x2-7x-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

1)Træk den ene side fra den anden

2)løs andengradsligningen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
31. august 2008 af mathon

3x2 - 12x - 4 = 0


Svar #4
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

det giver -96 altså er der ingen løsninger. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#Nej. prøv igen


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

3x2 - 12x - 4 = 0

d=b2-4ac=144-4*(-12)=144-(-48)=192


Svar #7
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

tastefejl...

det giver 192 altså har ligningen to løsninger, nemlig:

4,309 og -0,309


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

#7 passer sikkert. (har ikke tjekket efter)


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2008 af juventuz (Slettet)

Opfølgende fra #8 Har tjekket det efter, og dit resultat er korrekt :-)


Svar #10
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Så har jeg altså løst opgaven? Skal der ikke foretages yderligere beregninger??


Skriv et svar til: ligningen f(x)=g(x)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.