Matematik

Aflevering: 3 stykker!

31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Sidder med tre stykker som jeg simpelthen ikke kan løse:

1. For hvilke værdier af k har prablen med ligningen y=2x2-kx+5 to rødder?

2. Uligheden: -x2+5x+3=2x2-7x-1

3. Uligheden: -x2+5x+3<2x2-7x-1
 

Somebody please help!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2008 af mathon

1)

jaaahh - er der ikke noget med, at diskriminanten skal være positiv?


Svar #2
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Glem 2 den er hermed løst, men hvad så med 1 og 3? Slet ingen der kan hjælpe?


Svar #3
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

y=2x2-kx+5

diskriminanten er givet ved:

d=b2-4ac = (-k)2-4·2·5=k2

k2-40>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2008 af mathon

...det var da vist ikke en løsning til k???


Svar #5
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

hmmm

k2-40=0

k isoleres hvorved man får:

k=6,324 v k= -6,324


 


Svar #6
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

NOgen der af -eller bekræfte det?


Svar #7
31. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Den er hermed løst!

Mangler kun Uligheden: -x2+5x+3<2x2-7x-1

En der lige kan hjælpe det er sidste stykke!


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2008 af mathon

se
dit andet indlæg
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566986
 


Skriv et svar til: Aflevering: 3 stykker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.