Matematik

Opstille differentialligning hvordan?

31. august 2008 af Christiane.k (Slettet)

Hej.
Jeg har brug for hjælp til følgende opgave... Den skal ikke afleveres eller lignende, blot som øvelse, så jeg kan gå videre med andre, håber derfor i vil hjælpe...

Opgave:

Til beskrivelse af sammenhængen mellem antal dyr N og tiden t i en population benyttes ofte den relative væksthastighed (1/N)*(dN/dt). Nedenstående tabel viser nogle sammenhørende værdier af tiden og den relative væksthastighed:

Tiden t: 4 5 6 7 8 9 10
Relative
væksthast.: 0,23 0,21 0,203 0,191 0,171 0,167 0,152

I en model til beskrivelse af antal dyr antages, at den relative væksthastighed som funktion af tiden med fod tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion f.

a) Benyt tabellens data til at bestemme en forskrift for f.... Det har jeg gjort og får: f(x)= -0,013x+0,277.

b) Benyt ovenstående til at opstille en differentialligning til bestemmelse af antal dyr N som funktion af tiden t. Hvordan skal man gøre dette?

c) Bestem en forskrift for antal dyr, osm funktion af tiden t, idet det oplyses, at der var 780 dyr til tiden t=7. Hvordan gør jeg dette?

Jeg har selvfølgelig differentialligningen 1/N*dN/dt= -0,013t+0,277  Men jeg forstår bare ikke helt hvordan jeg skal bruge den, og hvad jeg skal gøre videre
 

Jeg håber i vil hjælpe mig hele vejen gennem opgaven, nu hvor den ikke skal afleveres eller lign. Så jeg kan forstå det helt. Og fører det videre til andre opgaver.

Mvh. Christiane :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129303


Skriv et svar til: Opstille differentialligning hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.