Matematik

Bestem toppunkt

01. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Løs ligningen f'(x)=0. Tegn grafen. Bestem toppunkterne

f(x)=x3 -3x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

f(x)=x3-3x+1

f'(x)=3x2-3

toppunktet finder du så, når f'(0) er løst. x-værdien indsættes så i f(x)


Svar #2
01. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Jeg har differantieret funktionen, men så forstår jeg ikke rigtig resten..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

f '(xo) = 3xo2 - 3 = 0

dvs.
3xo2 - 3 = 0
som
du løser med hensyn til xo


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af mathon

herefter bestemmer du

monotoniintervaller


Svar #5
01. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Dvs. resultatet for toppunktet bliver x=0 v x=√3 v x=-√3 ?

Vi skulle kun finde toppunktet i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2008 af juventuz (Slettet)

#5 Det er ikke et toppunkt, men en x-værdi for toppunktet, du fandt der, som i øvrigt ikke er korrekt.

3xo2 - 3 = 0
3xo2=3

x0=±1


Svar #7
01. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Okay, så tror jeg, at jeg har forstået det nu. Tusind tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2008 af mathon

monotoniintervaller
for x<-1 er f '(x) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende
for -1<x<1 er f '(x) <0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x>1 er f '(x) >0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 

hvor har f(x) lokalt maksimum?


Skriv et svar til: Bestem toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.