Matematik

1opg. Vektor - ligning

01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Umildbart synes jeg ikke, det er så svært at forstå princippet i vektorregning, men når jeg kommer ud af klasseværelset og skal sidde med det selv, synes det som en jungle for mig. Og jeg forstår det virkelig ikke. Jeg føler mig sådan til grin, når jeg gang på gang må spørge om hjælp til det her med vektorer. De fleste synes, det er så nemt! Nu synes jeg ikke selv, jeg er dårlig til matematik og får da fine karakterer med lige på dette punkt med vektorer, er jeg altså lidt lost. Tror jeg kom dårligt fra start. Håber meget i kan hjælpe mig og forklarer mig på en simpel måde, hvordan jeg beregner min opgave her. Og hvis i kender nogle gode online programmer elelr sites, som kan hjælpe lidt med forståelsen af vektorer, må i meget gerne nævne dem. På forhånd tak!

Opgaven:

Linjen m har ligningen 3(x-2)-2(y+4)=0. Angiv et punkt på linjen m og koordinaterne til en normalvektor. Tegn på grundlag heraf linjen.
Angiv ligningen for den rette linje n, der går gennem punktet (4,2), og som er vinkelret på m.

- Jeg har valgt at starte opgaven således:
A(x-x0)+b(y-y0)=0.
M=3(x-2)-2(y+4)=0 så må punktet være (2,-4)? (da 4 er positiv i m’s ligning)

Og hvordan kommer jeg så videre herfra..?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af dnadan (Slettet)

- Al begyndelse er svær. Og ikke alle emner falder en lige let (Jeg for eksempel har altid haft det halv dårligt med at huske trigonometriske regneregler(grund relationerne mm))

Indtil videre er det korrekt.

Koefficienterne a og b er ikke helt tilfældige, disse er nemlig første og anden koordinat til normalvektoren(den vektor, der står vinkelret på linjen)

Herefter prøv så om du ikke kan opskrive ligningen for linjen n (du har skrevet formlen op, som du skal bruge)


Svar #2
01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ooookay (: Jamen ¨så prøver jeg da!

Er n så= 2(x-3)+-4(y-2)  ?


Svar #3
01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Men hvordan kan jeg udfra dette tegne de to linjer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2008 af dnadan (Slettet)

#2 Ikke helt, se igen på formlen,  du har byttet rundt på koordinaterne til punktet samt koordinaterne til normalvektoren(som ikke er rigtigt, denne skal lige 'hattes' - drejes 90 grader, hvormed dette bliver en normalvektor til den linje, som du så skal beregne)

- Men du tegner dem ved at isolere y og tegne dem efter den normale måde(dette vil jeg tro er lettest og mest overskueligt for dig)


Skriv et svar til: 1opg. Vektor - ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.