Matematik

Funktion (Dm(f) og Vm(f)) - Hjælp fra kloge hoveder TAK!

01. september 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Jeg har et problem med denne opgaver, så jeg håber nogen kan vise mig hvordan man gør?

Funktionen f er givet ved

f(x)=2*kvadratroden af (x+1) - 3

Angiv Dm(f) og Vm(f), og gør rede for at f har en omvendt funktion.

Bestem forskift for f^-1 og angiv Dm(f^-1) og Vm(f^-1).

Jeg håber at nogen vil hjælpe mig, tak.


Svar #1
01. september 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Er der virkelig ingen der gider at hjælpe?!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2008 af Isomorphician

Dm(f): Hvad må udtrykket under kvadratrodstegnet aldrig være?

Vm(f): Se på funktionsværdierne i grænsepunkterne af Dm(f), og på hvordan grafen løber.

y =  2sqrt(x+1) - 3. Isolér x i denne ligning, og du har den omvendte funktion.


Svar #3
01. september 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Dm(f): Udtrykket under kvadratrodstegnet, må vel ikke være mindre end 0?

Så Dm(f) = [0;∞[ (halvåbnet interval, ikke?

Vm(f) = [-3;∞[ (eller hvad?)

Gør rede for omvendt funktion:

f(-1)=2sqrt(1)-3 - er dét den omvendte funktion?

Jeg er lidt forvirret, uddyb lidt, og giv svar, - tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af Isomorphician

Dm(f) = [-1; ∞[

for at udtrykket under kvadratrodstegnet skal være under nul skal du løse uligheden:

x + 1 ≥ 0

x ≥ -1

...........

y = 2√(x+1) - 3

y + 3 = 2√(x+1)

½(y+3) = √(x+1)

(½(y+3))^2 = x + 1

(½(y+3))^2 - 1 = x


Skriv et svar til: Funktion (Dm(f) og Vm(f)) - Hjælp fra kloge hoveder TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.