Matematik

Hvordan bestemmer jeg f''(xo)

02. september 2008 af isabellap (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg f'(x0)

jeg har fået denne her = f1(x) = x sqrt( x )

hvordan kommer jeg så videre? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Er din funktion: f(x)=x*√(x) ?

Hvis du skal differentiere den, skal du bruge produktregnereglen.


Svar #2
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

ja det er sådan at den skal se ud,

jeg ved godt jeg skal bruge de der regler, men ska jeg så bare skrive f(x) = x * ( - 1/2√x )


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Også kendt som kædereglen, men det lærer du i calculus. :P


Svar #4
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

jeg skal bestemme f' ( xo)


Svar #5
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

så må jeg spørge hvad calculus det er :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2008 af mathon

calculus = beregne bl.a. med brug af  infinitesimalregning


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Uni stuff. Det er et kursus i multivariabel differentiation og integration. :) Jeg forsøger bare at drille Daniel_TA lidt, da han er rus (førsteårs).


Svar #8
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

lidt internt kan jeg forstå :D ..

jeg forstår godt jeg skal gøre det med reglerne, men hvordan når jeg frem til at bestemme f' ( xo) ?? :/


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Benyt at:

(f(x)*g(x))'=f '(x) * g(x) + f(x) * g '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2008 af mathon

f '(x) = (3/2)√(x)


Svar #11
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

okay hvad har det med mit x√x at gøre?


Svar #12
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

jeg tror stadig ikke at jeg er helt med..


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129503


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

#7 Ja, ha ha.

#12 f'(x)=x'*sqrt(x) + x*(sqrt(x))' = 1*sqrt(x) + x* 1/(2sqrt(x))

Reducer og tjek selv.


Svar #15
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

okay jeg tror jeg er ved at fatte det...


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ellers må du jo bare sige til :)


Svar #17
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: Hvordan bestemmer jeg f''(xo)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.