Matematik

Linjens ligning

02. september 2008 af Asmae (Slettet)

Hej..sidder fast med en lille opgave

Opgaven lyder sådan:

En linje l er givet  ved ligningen 2x-y+1=0

Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på l og går gennem p(4,3)

Jeg har prøvet at løse den således: jeg finder normalvektoren for den første ligning: n: (2,-1)

og så skal skalarproduktet af denne normalvektor og den ukendte normalvektor give 0 for at de to linjer skal være retvinklede, men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg finder frem til den anden normalvektor. Er der nogen herinde der kan hjælpe lidt?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

du skal "hatte" [2,-1] for at finde en normalvektor til den søgte linje


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af mathon

...^
[2,-1] = [1,2]  (ned op minus top)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af mathon

du har nu en normalvektor til den søgte linje og et punkt som den går igennem

ligning:

[1,2]*[x-4,y-3] = 0


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.