Matematik

Parabel Opgave!

02. september 2008 af Olehansen12 (Slettet)

Hej jeg håber lige i kan hjælpe mig med disse to opgaver da det er meget vigtigt.

1)
Jeg skal bestemme en ligning for en parabel, hvis graf går gennem et punkt med koordinaterne (2,10). Desuden har parablen toppunkt i (-4,5).

2)
Jeg skal bestemme en regneforskrift for en parabel, hvis graf går gennem et punkt med koordinaterne (2,-2). Desuden har parablen toppunkt i (-4,5)
 

Håber i kan hjælpe mig og forklare mig hvordan i har gjort trin for trin.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2008 af mathon

y = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a))2 + (-d/(4a))  =  a(x-t1)2 + t2

hvor
T(t1,t2) er toppunktet

y  = a(x-t1)2 + t2 

10 = a(2-(-4))2 + 5

5 = 36a

a = (5/36) 

-b/(2a) = -4

c-a(-4)2 = 5 da  (-(d/(4a)) = (4ac-b2)/(4a) = c - b2/(22a) = c - a(-(b/(2a)))2)


Skriv et svar til: Parabel Opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.