Matematik

Løsning af ligning

03. september 2008 af -Jace- (Slettet)

Hvordan løses disse ligninger?

x^2 = 4 + (x - 2)^2

(x-1)(x-2) = (x+1)(x-3)

Det er starten på C-niveau, så det burde være ret enkelt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af mathon

x2 = 4 + (x - 2)2

x2 = 4 + x2 - 4x + 4

(x-1)(x-2) = (x+1)(x-3)

x2 - 2x - x + 2 = x2 - 3x + x - 3


Svar #2
03. september 2008 af -Jace- (Slettet)

Er det løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af mathon

nej

du skal selv færdigbehandle ligningerne


Svar #4
03. september 2008 af -Jace- (Slettet)

jeg har faktisk selv løst dem så langt, det er det næste trin der skaber lidt problemer. Hvad gør man med dem der er x^2, så de ender op med et svar der hedder x=


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2008 af mathon

x2 = 4 + x2 - 4x + 4

0 = -4x + 8


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.