Fysik

Hastighed

03. september 2008 af Christina_l (Slettet)

En bil kører frem mod et kryds med hastighed v0 = 80 km/t.

400 m før krydset skifter lyset til rødt og det tager 30 s før det bliver grønt igen.

Hvis bilen ruller i frigear aftager farten med 10 km/t på 11 s. (v2)

Hvis der trædes på bremsen kan bilen maksimalt accelerere med a_max = 9,9 m/s^2

Førereb ønsker at køre så økonomisk som muligt, så han indretter sin opremsning således at han ankommer til krydset med så stor fart som muligt når lyset skifter til grønt.

- HVordan findes farten v som funktion af t, for en realtistisk kørsel mod krydset?

Jeg tror at man kan finde det ved at sige v = v0 - v2 * t, men det føles galt. Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
03. september 2008 af Christina_l (Slettet)

Undskyld jeg mener v = v0 - a*t


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af bboblzs (Slettet)

Hehe...Så er jeg ikke den eneste der har lidt problemer med den opgave.

Fys-Nan all the way :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2008 af bboblzs (Slettet)

Eller hov my bad...Troede at det var en original opgave men fandt ud af at selv uniproffessorer låner rundt omkring.


Svar #4
03. september 2008 af Christina_l (Slettet)

HVor har du da ellers fundet den? Heh


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.