Matematik

En hjælpende hånd?

03. september 2008 af Rixer (Slettet)

3/4 * (2x/3+2) - 3/10 = 3x/4 - 1 1/2 + x/5?

Nogen der kan hjælpe? Skråstregerne er ikke divisions tegn, men brøkdele.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af c_aastrup

Divisions og bøktegn er det samme:

3/4 er tre fjerdedele men også 3 divideret med 4.

Jeg antager at 1 1/2 er 1+1/2. Da fås

3/4 * (2*x/3+2) - 3/10 = 3*x/4 - 1+1/2 + x/5

(1/2)*x+6/5 = (19/20)*x-1/2

x=34/9


Skriv et svar til: En hjælpende hånd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.