Matematik

blandet mat aflevering

03. september 2008 af RickiLyngsøe (Slettet)

Spørgsml 1:

trekant ABC er

vinkel A = 30           vinkel C = 120             liniestykket A-C = 20

Trekantens areal skal beregnes (man skal sørge for at finde højden)

Spørgsmål 2:

Funktionen f er givet ved f(x) = x2

om en anden funktion g  vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2)=1

Bestem en forskrift for g


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hvilke overvejelser, har du selv gjort dig.

Men her er nogle små hints:

1. Tegn trekanten, det er ofte en god idé med trigonometriske opgaver.

2. Hvad betyder omvendt proportional?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af mathon

hc = 20*sin(30°)

c = 2*20*cos(30°)

f(x) *g(x) = k


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

produktet af to omvendt proportionale variable er konstant


Skriv et svar til: blandet mat aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.