Matematik

Hjælp til bestemmelse af toppunktet

04. september 2008 af miss13 (Slettet)

Hej alle, sidder og laver en mat.afl - og kan ikke huske hvordan jeg bære mig ad med at finde toppunktet?

Ligninger lyder: Y=x^2-4*+3

toppunktformlen: T*(-b/2*a, -d/4*a), hvor d er b^2-4*a*c

HJÆLPE PLEAS? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Isomorphician

y = ax^2 + bx + c

y = x^2 - 4x + 3, hvoraf:

a = 1, b = -4, c = 3.

Indsæt nu i dine formler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Alternativ er at differentiere din funktion og sætte lig 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

y = x2- 4x + 3 = (x-2)2 + (- 1) til sammenligning med

y = ax2 + bx + c = a(x-(-b/(2a)))2 + (-(d/(4a))


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.