Matematik

ligning til en tangent hjælp

06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej jeg har denne opgave.

F(x) = (1/2)x - √x

Bestem en ligning til tangenten for grafen i punktet (3,f(3))  

først har jeg diff. F(x) = (1/2)x - √x

til f'(x) = (1/2) - 1/(2√x)

når jeg så skal finde f.eks f'(3) giver det 0,211325 dette kan vel ikke være rigtig, har jeg diff kan forkert ?

håber en kan hjæpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

Det er rigtigt

tangentens ligning bliver derved

y=0.211x-0.866


Skriv et svar til: ligning til en tangent hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.