Matematik

bestem nulpunktet ?

06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg skal finde f'(x) og bestemme dennes nulpunkter. og tegne en fortewgnslinje for f'(x) og angive monotoniintervallerne.

jeg er gået igang således her:

f(x) = x^5 - 5x^4 + 5x^3 + 20

f'(x) = 5x^4 - 20x^3 + 15x^2

så skal jeg finde nulpunktet og her går jeg istå

5x^4 - 20x^3 + 15x^2 = 0
 

hvad gør jeg så her fra ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

Solver den.

solve(5x^4 - 20x^3 + 15x^2 = 0,x) x=3 v x=1 v x=0


Svar #2
06. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan gør jeg hvis jeg skal løse den i hånden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af mathon

5x4 - 20x3 + 15x2  = 5x2(x2 - 4x + 3)  = 5x2(x-1)(x-3) = 0


Skriv et svar til: bestem nulpunktet ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.