Matematik

Teoretisk

07. september 2008 af Andreassw (Slettet)

Har følgnede opgave i min blækregning til mandag!

Vis ved et indirekte bevis; Hvis x og y er hele tal og xy er et ulige tal, da er x og y begge ulige.


Svar #1
07. september 2008 af Andreassw (Slettet)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Nu ved jeg ikke om dette her virker, men jeg vil nu gøre et forsøg alligevel.

 x*y = xy. Hvis vi siger at XY er et ulige tal, kan det beskrives som: 2n (hvor n er et helt tal) + 1.

Første bevis går vi så ud fra at både x og y er lige tal, som kan beskrives ved 2m (Hvor m er et helt tal.)

(2m)^2 = 2n + 1

4m^2 = 2n + 1 -> 2m^2 = n + 1/2. Her ser vi så at venstresiden altid vil være et lige, mens højresiden ikke vil. Derfor kan ikke både x og y være lige.

Anden bevis går vi ud fra at kun en af dem er ulige, og derfor kan beskrives ved: 2m + 1.

(2m)*(2m+1) = 2n + 1

4m^2 + 2m = 2n + 1.

2m^2 + m = n + 1/2. Hvor højresiden igen aldrig vil give et helt tal. Derfor må både x og y være ulige..

Ved ikke om det kan bruges.. Men det var lige det bedste jeg kunne finde på :P


Skriv et svar til: Teoretisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.