Fysik

en opgave?

07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Heej allesammen,
Sidder med en fysik opgave, og kunne godt bruge noget hjælp.

opgaven:

Et brintatom befinder sig i grundtilstanden og absorberer en foton, hvorved det exiteres til 4. niveau. Bestem energi og bølgelængde for fotonen.

p.f Tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Jerslev

#0: Energien af fotonen er lig forskellen i energi på grundtilstanden og det 4. exiterede niveau.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hvordan beregner jeg dette ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af Jerslev

#2: Finder energien i grundtilstanden (-13,6eV) og det 4. exiterede niveau. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

altså via denne formel efoton= h*f


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af Jerslev

#4: Jeps. Efoton=E1-E4, hvor E1 er energien i grundtilstanden og E4 er energien i den 4. exciterede tilstand.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

1/λ  = Ryd*(1 - (1/n)2)

E = h*c*Ryd*(1 - (1/n)2)


Svar #7
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

så Efoton = (-13,6eV) - 4 ? (:


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. september 2008 af mathon

E = h*c*Ryd*(1 - (1/4)2) = (13,6 eV)*(1 - (1/16))  =  (13,6 eV)*(15/16)


Svar #9
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hvad er Ryd for noget?
er den sådan den skal opstilles?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2008 af mathon

Ryd = 1,09737*107 m-1


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2008 af mathon

Rydbergkonstanten


Svar #12
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

okaay, men er (13,6 eV)*(15/16) resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2008 af mathon

(13,6 eV)*(15/16)  =  12,75 eV


Svar #14
07. september 2008 af visuu1 (Slettet)

okay mange tak for hjælpen .


Skriv et svar til: en opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.