Matematik
Hjælp til bestemmelse af asymptoter
04. oktober 2004 af
Aalborg (Slettet)
a) -2x+1-(5/x-3)) vandret asymptote i x=3 og og skrå asymptote i -2x+1 og ingen lodrette, da.
b) 2(x+1)(x+3) / (x-1)(x-3) vandrette asymptoter i x = 1 og x=3, ingen skrå, lodrette?
c) 2x-2 / x^2+4 vandret? lodret?
Håber I kan hjælpe med dem, der mangler... - I behøver ikke at skrive lim osv.
b) 2(x+1)(x+3) / (x-1)(x-3) vandrette asymptoter i x = 1 og x=3, ingen skrå, lodrette?
c) 2x-2 / x^2+4 vandret? lodret?
Håber I kan hjælpe med dem, der mangler... - I behøver ikke at skrive lim osv.
Svar #1
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)
a) det er vel nærmere en lodret assymptote i x=3, med den ligning kan den jo kun være lodret!
ellers rigtigt
b) du har med en polynomiumsbrøk at gøre hvor tællergraden er lig nævnergraden, hvorfor den har en vandret assymptote i y=2/1=2
Ellers rigtigt
c)vandret assynptote i y=0, da det er en polynomiumsbrøk, hvor tællergraden er mindre end nævnergraden..
Har du ikke en matematikbog??
ellers rigtigt
b) du har med en polynomiumsbrøk at gøre hvor tællergraden er lig nævnergraden, hvorfor den har en vandret assymptote i y=2/1=2
Ellers rigtigt
c)vandret assynptote i y=0, da det er en polynomiumsbrøk, hvor tællergraden er mindre end nævnergraden..
Har du ikke en matematikbog??
Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
