Matematik

Integrale - forskrift og areal

07. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Kan ikke gennemskue denne:

Figuren viser gavlen af en parabelformet hal.

A) Indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for parablen.

B) Bestem arealet af gavlen..

P.S. På tegningen er angivet en længden på 5 meter (altså grundlinjen) og en højde fra midten af grundlinjen til maksimum på 4,8 (dvs. det er højden).


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Du kender punkterne: (-5;0) (0;4,8) (5;0)

Beregn nu forskriften ved at benytte: f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Svar #2
07. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Kan ikke helt følge dig, hvordan skal jeg sætte ind for at finde forskriften siger du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

Vi indsætter:

4,8=a(0-(-5))(0-5) <=> 4,8=a*5*(-5) <=> 4,8=-25a <=> -(4,8/25)=a <=> -0,192

Beregn nu b og c ved at gange ind i parentesen:

f(x)=-0,192*(x-(-5))(x-5)

f(x)=-0,192*(x+5)(x-5)

f(x)=-0,192*x^2-5x+5x-25

f(x)=-0,192(x^2-25)

f(x)=-0,192x^2+4,8

Hovsa..


Svar #4
07. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

tak og hvad med arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Beregn:


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Rettelse til #3:

f(x)=-0,192*(x^2-5x+5x-25)

Så..Ellers var det jo helt galt, hvad jeg lavede resten af vejen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af mathon

Du kender punkterne: (-2.5;0) (0;4,8) (2.5;0)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Ej, det var da godt nok en amatørfejl. Nå men #0 kan selv rette fejlen. Fremgangsmåden skulle i det mindste være korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2008 af mathon

y = a(x+2,5)(x-2,5) = a(x2 - 6,25)
og

4,8 = a(02 - 6,25) = -6,25a

a = (4,8/(-6,25) = -0,768
hvorfor

y = -0,768(x2 - 6,25)

y = -0,768x2 + 4,8


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2008 af mathon

2,5
∫f(x)dx = A
-2,5


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2008 af Wickifs (Slettet)

Sidder med samme opgave, og får a= -0.768 ,  og arealet 32. er det rigtigt?


Skriv et svar til: Integrale - forskrift og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.