Matematik

potens regneregler??

08. september 2008 af trice (Slettet)

Hvordan løser jeg:

x3/2 = x-3/2???


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Du kan gange med x3/2 på begge sider og bruge potensregnereglen aas=ar+s på begge sider, så får du en ligning, der er let at løse.


Svar #2
08. september 2008 af trice (Slettet)

.. sådan at jeg får:

x3/2 = x-3/2    <=>

x3/2 * x3/2 = x-3/2 * x3/2     <=>

x3 = 1 <=>

x =1

er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#2 Smukt! Kan der være flere løsninger? Må man altid gange med x3/2 på begge sider? Bare husk at overveje det, men din løsning er korrekt.

For at uddybe mine spørgsmål lidt, giver jeg eksemplet:

x3/2=-x3/2 ⇔ x3=-1 ⇔ x=-1

, men jeg har et lille problem, nemlig at (-1)3/2 = (-1)·√(-1) og kvadratroden af -1 giver ikke mening.

(i hvert fald ikke uden de komplekse tal, som ikke hører til på dette niveau)

Kan du afgøre, hvilken biimplikation der er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af mathon

x3/2 = x-3/2 og x>0 .............(da xn for n IKKE hel kun er defineret, når x>0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af mathon

#2 er korrekt med tilføjelse
af
forlodsbetingelsen x>0

hvilket jo er opfyldt med
løsningen
x=1 :-)


Skriv et svar til: potens regneregler??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.