Matematik

Eksponentiel voksende funktion, m.m.

08. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Goddag.

Jeg sidder her med en opgave der lyder som følgende:

"Om en eksponentiel voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2) = 1, og f(4) = 9.

Bestem en forskrift for f(x)"

Jeg ved jo, at for en eksponentielt voksende funktion, gælder ligningen: f(x) =e^x.

men.. jeg er stuck herfra :) nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :)

/Jakob


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

f(x) = b*ax

eller

f(x) = b*ekx
hvor
k = ln(a)

.................................................................

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af nadja89 (Slettet)

Hej Jakob.

har du svaret på opg. 4??

kram Nadja


Svar #3
08. september 2008 af jakobhove (Slettet)

ja.. x^2 = 0.


Skriv et svar til: Eksponentiel voksende funktion, m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.