Matematik

Resultater til 3.028, eksamens opgaver i matematik :)

08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Heej :)

Som overkskriften siger, har lavet opgaven, er bare i tvivl om resultaterne også er helt rigtige.

Har forsøgt at finde det herinde, men hvis det bare er fordi jeg er en kegle, og de faktisk er her, må I gerne sende et link. Ellers er der nogen der ligger inde med dem?

Foresten handler opgaven om et trapez :) bare så vi snakker om den samme bog etc. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

læg oplægget på opgaven herind. så er vi flere, der er behjælpelige


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

resultatet er:

|AS| = 5.617

Bare så du kan se, om du har gjort det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=416229 hvor den er vist, dog ikke regnet eller forklaret, hvordan det regnes trin for trin.


Svar #4
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Okay, så har jeg gjort det forkert. øv.

Opgaven siger:

I trapezet ABCD er siden AD parrallel med siden BC, vinkel A = 68 grader, l AD l = 12, l AB l = 5 og l BC l = 4

Beregn den ukendte side og de ukendte vinkler.

Diagonalernes skæringspunkt kaldes S.

Beregn længden af liniestykker AS.


Svar #5
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Linket er ikke den samme opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvad har du gjort? Har lavet samme opgave. Fremgangsmåden, med at nedfælde højden, er det, jeg mener du kan bruge til at løse opgaven.


Svar #7
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Hmm. Okay, det med højden lyder smart.

Først lavede jeg diagonaler, så udregnede jeg BD diagonalen til 11,14

derefter vinkel B i trekant ABD til 87,40

og vinkel D i trekant ABD til 24,66 .

så lavede jeg noget værre rod. Men kan faktisk ikke komme videre herfra.

Når man nedfælder højden, så får man vel 3 trekanter, ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

#7 start på en frisk. |BD| er slet ikke nødvendig at finde. læs linket igennem og tegn en tegning med den anvendte fremgangsmåde fra linket. Kan give dig resultater, hvis du er i tvivl om dine beregningers rigtighed. Tænk dig om i denne opgave. Den er lidt tricky ´:-)


Svar #9
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Okay det gør jeg :)

Vil gerne have resultaterne :)

Tusind tak for hjælpen :) rigtig sødt af dig!


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

Resultaterne kan du spørge om, når du har fundet frem til dit eget resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

men ok:

|CD| = 7.683

vD=37.110

vB=1120

vC=142.890

|AS| = 5.617


Svar #12
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Har prøvet den der fremgangsmåde nu,

men kan ikke komme længere end at regne siden BE/CF til at være 4,64.

I den ene trekant har jeg vinkel a og siden AB, derfra jeg har regnet BE/CF eller a, men derfra kan jeg ikke komme videre.


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

|AD| i den fremkomne trekant ABD=12-|BC|=12-4=8

hjælper det dig? nu kan du bruge cosinusrelationerne til noget :-)


Svar #14
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Nåårh, er fordi jeg så det som 2 trekanter i stedet for en.

Smart. Jeg prøver bare igen så :p


Svar #15
08. september 2008 af Ophia (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det meste med de samme resultater som dig :)

Mangler kun lASl, den er ikke så nem endda.


Skriv et svar til: Resultater til 3.028, eksamens opgaver i matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.