Matematik

Løse Ligning, hjælp

08. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Hejsa, kan nogen lige fortælle mig hvordan man regner det her ud. Og jeg skal lige huske af sige, at det står faktisk som brøk, men jeg kan ikke finde ud af at lave det om til en brøk. 

a.)   x÷3+4=15.

b) 2x÷5+6=10

c) x÷3-3=0

d) 2x÷3+3=6

e) 14x÷11-3=25.

Vær søde af hjælpe, altså jeg vil gerne have det forklaret men på en nem måde tak.


Svar #1
08. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Ops, jeg kom til af skrive at lave det om til en brøk. Men jeg mener, at jeg ikke kan skrive brøkker op HERINDE.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Jeg løser  opgave c. for dig, så kan du selv prøve de andre.

x/3-3=0

x/3=3               Jeg har lagt 3 til på begge sidder

x=9                   Jeg har ganget med 3 på begge sidder.


Svar #3
08. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Jamen hvad med de andre? Der er der jo flere tal, og der er tallene også forskellige ?

Kan du så ikke vise hvordan man fx laver b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

(2x/5)+6=10

2x/5=4

2x=20

x=10


Svar #5
08. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

#4

Hvordan fik du 2x/5=4 ?

Når jeg taster det ind på lommeregneren giver det: 0,4 . ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

#5 trækker 6 fra på begge sider


Svar #7
08. september 2008 af Sally_933 (Slettet)

Jeg har prøvet af bruge Juventuz's metode, men det giver det forkerte resultat.

Jeg har lavet d) på den her måde:

d) 2x÷3+3=6

2x/3=1

2x=3

x=3 .

Men når jeg så regner det ud, giver det 5, når det skal give 6. ?

Hjælp... !!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

(2x/3)+3=6

2x/3=6-3=3

2x=3*3=9

x=9/2=4.5


Skriv et svar til: Løse Ligning, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.