Matematik

f-mærke af ligning

08. september 2008 af lasse182 (Slettet)

Hej..

Håber i kan hjælpe mig med dette:

"En funktion er bestemt ved:

f(x) = 7ln x  -2x^2

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(1, f(1)"

Mit første problem er hvordan jeg finder f mærke af denne ligning.

Er der nogen der kan hjælpe?

PFT


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

f '(x) = 7/x - 4x


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2008 af mathon

f '(x) = (7/x)  -  4x


Svar #3
08. september 2008 af lasse182 (Slettet)

Er med på de -4x, men hvordan differentier man 7ln x til 7/x?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2008 af mathon

ln'(x) = 1/x


Svar #5
08. september 2008 af lasse182 (Slettet)

 Okay tak for svaret..


Skriv et svar til: f-mærke af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.