Matematik

tangens ligning

08. september 2008 af idababy (Slettet)

Hej alle.

jeg har et lille problem med en opg. den lyder således - grafen for f(x)  = x¨¨3 går gennem punkten (2,8). Bestem en ligning for tangenten i dette punkt.

jeg har så brugt tangentens ligning, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal benytte den her. 


Svar #1
08. september 2008 af idababy (Slettet)

der sku stå x3


Svar #2
08. september 2008 af idababy (Slettet)

kan det passe, at efter jeg har brugt tangens ligning og solvet, at det giver x = y/4 + 1?


Svar #3
08. september 2008 af idababy (Slettet)

nej okay, der sku ikke solves. glem mit sidste spørgsmål, haha


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af ibibib (Slettet)

y = f(2)+f '(2)(x-2)


Svar #5
08. september 2008 af idababy (Slettet)

okay fedt, det var også det jeg kom frem til. mange tak


Skriv et svar til: tangens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.